Har inte haft tid

Jag vet egentligen inte vad jag har gjort. Men massor tror jag. har inte hunnit med att skriva ngt här iaf. Ella är hemma i helgen och jag hoppas på en lektion. =)

Ska vila en stund så kanske jag blir av med förkylningen=)

Förkyld

varför ska man lyckas med detta? Det bara snorar och feber har jag.

Bea va ute igår och behandlade Vattar, låst i manken och i höftena. Masserade och strechade honom idag. Han stod bara och njöt.

Ska lägga upp bilder från helgens bravader oxå :P

Hemma igen

HAr varit på studentskiva nu. Hemma från efterfesten. Nu är det bara att sussa gott...

Sverige vidare

I ESC! Underbart. sängen nästa

Beroende

Ja vad ska man säga. Jag är beroende

http://jagskaingetha.blogg.se

Sista provet avklarat

Idag så skrev jag sista provet i skolan. Psykiatri- psykoser och posttraumatisk stressyndrom. Intressant men gud så mkt att hålla reda på. Idag va det även dom som var provsjuka som bara kom idag när provet skulle skrivas. Jag föstår verkligen inte hur man tänker i det läget. Men men, det är deras liv.

Idag eller rent ut sagt ikväll måste jag verkligen röja hela lägenheten. Kanske blir för/efterfest här imorgon. Man vet aldrig. Ska på studentskiva imorgon kväll. Ska bli rätt roligt.. Synd att det inte blev några bilder från OPs studentskiva. Den va riktigt rolig fakistkt. MEn gud så full jag va... *Suck*

Men men. Nya tag och ska sortera in  i garderroben nu...

Är vi starka eller bara dumma?!

SKolan börjar lida mot sitt slut nu på terminen. Men, vi är bara 6-10 st på lektionerna och vi är 18 st. Var är dom andra? Hmmm.. jo, dom skiter i skolan och är hemma och jobbar istället för dom anser att det inte är ngt viktigt kvar i skolan. Men?! Jo, det är det. Kurserna är inte slut än. Hur ska dom tillgodogöra sig katastrofmedicinen vi hade idag men Challe från räddningstjänsten? Tycker lärarna ska vara hårdare med uppgifter för dom som inte är närvarande på lektionerna. Eller har jag fel?! Jag går iaf plikttroget till skolan varje morgon även fast jag hellre sovit vidare. Jag är så onormalt trött just nu. Men men. Har pluggat psykos och posttraumatisk stressyndrom ikväll så jag spyr på det. Sista provet för terminen. SKa bli så skönt när det är klart. Vi har gått 2/3 av utbildningen nu. Känns riktigt bra faktiskt.

Jag tycker vi som verkligen lägger ner tid och energi i skolan och är på lektionerna ska ha en eloge. Vi är duktiga och får ut mer av allt oxå.

Men det lägsta av allt är när man kommer till provet på eftermiddagen när vi haft lektioner på förmiddagen. dÅ sitter man ju hemma och pluggar och skiter i resten bara för att få bra på provet. f*n va lågt... dom fick dock en rätt bra pik av läraren att dom hade minsan blivit friska lagom till provet...

Hagel och regn

Och det ska vara i maj. det här är ju skrämmande. Är fortfarande blöt i håret efter att jag gått med hästarna till hagen. Usch. jag fryser. Det här är inte roligt. det är MAJ!

f*n f*n f*n

kommer upp till stallet, möts av en sönderbiten häst. Ena näsborren är illa däran. Och jag flyttade över Vattar och Ofeigur till mellan hagen.. vilket dom tyckte var mkt trevligt då det fanns några grässtrån att knapra på....

Har hur mkt som helst

Ett jätte långt inlägg som bara vill ut. Men jag orkar inte. Måste bara sova...

Älskade djur

image145
älskade tottisen

image146
bra med mkt pannlugg

image147
Ur och Ra sålda till Bärby nu

image148
vacker

image149
nybadad!

image150
travar



Trött

Dax att sova nu. Iofs har jag sovit nästan hela dagen. Men ändå. Skola imorgon. Och jag har kollat upp så jag inte missat ngt prov eller så imorgon!


Lördags kväll

Började med att jag hade grymt tråkigt. Ringde till Micke och kollade vad han och Lovisa skulle göra. Dom skulle eventuellt grilla med Imme och Tina. MEn sen ringde dom när jag stod i duschen, men jag svarade inte då utan ringde upp senare. Och dom undrade om jag hade ngt att grilla för dom skulle ner till klipporna, och jag kikade i frysen och jag hade två hamburgare. Så sagt och gjort så cyklade jag hem till dom och sen så gick vi ner till klipporna. Det dracks cider och öl. Sen hem igen och fortsatte med grogg. Ner till Imme och Tina, drack lite till. Sen bar det av till Hummel. Har riktigt ångest från igår eftersom jag hade varit riktigt full och endel minnesluckor. Kvällen slutade iaf med att jag och Koppar gick till Bastuvik, jag hoppade lite på MAtts som låg och sov. Sen så fick jag ett täcke och en kudde. Så fick jag sova i "barnsängen" som endast är 180 lång. Men jag som inte är så lång fick plats riktigt bra. Vaknade och kände mig riktigt full. Gick ner och pratade med dom andra. Och berättade hur arg Koppar hade  varit på Peter. För Koppar skulle ju bara till Bastuvik och sova och sen på en gång när han vaknade skulle han åka därifrån för han ville inte veta av dom. Men så var ju inte fallet sen på morgonen. Jag va riktigt trött och död och gick sen hem dom 3 km i gassande sol. Och väl hemma va jag riktigt dålig så jag spydde och sen somnade jag gott på soffan.

Första frukosten ute för året

Varmt och mysigt ute nu. Tog min tallrik med yougurth och flingor och satt mig ute på loftgången. Härligt med solen i anisktet. Idag är det städa hagar dag i stallet. Håller på att baka lite nu. Blev inte riktigt som jag tänkt mig med dagarna den här veckan. Men men. Dags attt äta lite anitbiotika, och måste nog ta mig till Östhammar och apoteket innan.

Jag har överlevt dagen

Hade med mig kudden till skolan idag. Meddelade Agnetha om att jag hasde blivit uppsnittad och att jag kanske var tvungen att ändra ställning. Kollade på en film om Hocpise i uppsala, en väldigt rörande dokumentär. Omvårdnads lektionen avslutades med att jag stod på knä på stolen och armbågarna på bänken. Och Agnethas kommentar var: "Du är så söt när du står på dina knän sådär".

Åt lunch tillsammans med tjejerna. Fick sen tillbaka mitt prov i psykiatri som jag hade missat i måndags. Lyckades skriva ett MVG! Jätte nöjd för att bara ha pluggat endast en kväll! =) Sen hade vi läxförhöret som gick jätte bra. Eva (våran mentor) kom in i klassen och sa att lärarna ville ha ett möte med oss för att reda ut allt konstigt. Hmmm. Vi kände väl att vi var klara med det. Men vi gick med på det förutom M som sa att " jag har minsan varit hos L och tagit det mellan fyra ögon så jag är klar med det." Då frågade J om hon bara hade pratat för sig själv eller för hela klassen, vilket hon då får till svar " Nej, jag skulle aldrig i livet tänka mig att prata för ngn annan."

Alltså, herregud människa du är över 40 år. Inga dagis fasoner nu. Hon är den som mest suttit och klagat och rest agg mot läraren bakom ryggen på henne. MEn nu är det bara det att hon kommer försent till lektionerna.Och absolut INGET annat. Eller hur?! VAd menar du med att sitta och säga att undervisningen är undermåttig, och bla bla bla? JAg vet iaf vad jag har den människan nu. Har aldrig träffat en falskare människa ngn gång. Och till råga på allt så måste hon hela tiden köra över människor för att orka leva. *suck* Men tyvärr lilla gumman, jag är för stark för dig.


Efter detta blev klassen ännu mer splittrad, dom som snackat mest skit och så drog sig undan nu, medans vi vi som tycker samma saker som vi alltid tyck (dvs. att läraren kommer i tid till lektionerna, är närvarande och svarar på frågor utan att man blir dumförklarad) samlas efter skolans slut och pratar och är så j*vla arga. Men men. Nu är det iaf helg och mötet kommer att vara på måndag.


Ngt kul som hänt idag är att eller egentligen igår, så efter studiebesöket sprang mina klasskompisar som jag umgår med över ett ljus med ord på som stämde så bra övverns med våran lärare Brita, så vi betalade 6kr i var och sen fick hon det av oss, och hon höll på att börja gråta då. Men hon var så himlans tacksam.


Dagen kunde dock ha gått bättre. Men man ska ha lite att kämpa mot i livet oxå!


Imorgon då?

Har ju ont när jag sitter, ska jag ta med mig en kudde till skolan imorgon? Det är ju hårda plaststolar. hmm.  Hur dumt kommer det inte att kännas att släpa med en kudde till skolan? Dessutom lär det bli mjukisar imorron. Har tagit en alvedon+ipren. Börjar väl snart sluta värka, men jag vill ta sen till natten då jag ska sova.

Operation igen

Då var det dax att snitta upp bölden igen. Fick antibiotika, och det va inte lika traumatiskt den här gången. Nu sitter jag här, ont men inte ont på samma sätt. En remiss till Akademiska och kirurgen. Ska få ta bort alla körtlar som kan bli infekterade. Men epiduralbedövning. Kommer bli vidrigt. Inte vill jag ha ngn spruta in mellan mina ryggkotor. Nej fy f*n. Får inte rida förrän nästa vecka heller. *suck* och ella som skulle komma hem i helgen! =( Men men, jag mår ju bra nu iaf. Ska plugga nu. Läxförhör på osteroporos, metabola syndromet och stroke. Mindre kul. Men men, det får gå ändå.

Varböld på svanskotan igen =(

INTE INTE INTE en gång till! Jag vill INTE! F*N så ont det gör. Jag vill INTE att dom ska snitta upp igen! Jag vill INTE! Det gör såååå ONT! Det är vidrigt.

Provet avklarat

Har skrivit psykiatriprovet nu. gick helt ok. Inte direkt så bra som jag skulle vilja. Men helt OK iaf. Ska ta mig till kaffeterian för en kopp kaffe snart.

Prov idag? vaddå?

Kom till skolan imorse, va helt död. Tyckte inte att klockan skulle ringa imorse. Är trött sen gårdagen. Men iaf. Så kommer vår lärare och sätter sig vid oss och frågar om vi kan provet. Jag ser ut som ett stort frågetecken?! Vaddå?! Prov idag?! Nu har jag missat ngt. Eller egentligen hade jag inte det. Jag visste ju OM det. Men... hmmm... Aja. satt mig på lektionen och skrev de få frågor jag kunde. Gick väl inte så bra. Men jag ska skriva om det imorron bitti. Läraren sa att min min kunde man betala dyrt för på morgonen när jag inte fattade eller inte komihåg eller vad det nu va att vi skulle ha prov. Men dagen har flutit på bra. Är trött nu. Ska sätta mig med psykiatriboken igen.

Vallfari pass

Ja, då vart det resultat av det hela.

Stilpassen
Första försöket fick jag en röd flagga och därmed ingen tid.
Andra försöket fick jag helt gröntlopp och tid ~14sek,

Totalt 1,17 och en 17e plats(/25)

Femgången
Lite passtaktig i tölten, lite rollning i traven, och drog med mig i första läggningen. Men fick 4,0-4,5 på andra läggningen. Synd att vi missade första. =( Men är nöjd iaf. Vet ej vad jag fick för placering

Totalt ~4,0

Passlöp 150m
Tur att vi kört tölt/halt massor. Gud va det hjälpte, det va en Vattar som studdsade iväg och lag sig fint i pass, höll pass båda löpen =) Kom på en andra placering och är helnöjd. =D


Är kanon nöjd med hela dagen. Och satans sån träningsvärk jag har i magen. Ellas mantra gick runt i magen. Håll emot med magen och DRIV!!!! ;)

Tävling imorron

Har lagat min kavaj nu. Imorron är det vallfari pass som gäller. Femgång, stilpass och pass 150m. Är laddad....

Ska sova nu, Vattar och Ofeigur står inne över natten. Så jag ska bara släppa ut och last i imorron. SKönt! Klockan står på 03,00

gonatt och håll en tumme för mig imorron....

Jag hör av mig om poängen till dig Ella!

Hur ska jag orka resten av dagen?

Är jätte trött. Vill bara sova, men jag ska upp halv 4 imorgon och åka och tävla, så jag tänkte gå och lägga mig runt 8 ikväll. Så jag kan ju inte direkt gå och lägga mig. Ska åka till stallet, packa och dona lite. Väntar på att sandra ska ringa....

Morgonstund har guld i mun

Ligger i sängen. Bloggar från mobilen. Väntar på att klockan ska ringa. Ska till Tallparken och jobba ett par timmar på Tärnan. Ska bli mysigt men är trött. Så snart är det dax för frukost.

Förfest

Sitter hemma hos imme och förfestar lite. Ska till hummel ikväll. Trött är man. Ska jobba imorron bitti. Har fått nya mobilen idag. Underbart. Äntligen, helt ok kamera och mp3.