Lite driftig har jag varit

Idag har jag lagat lite täcken som har legat alldeles för länge och väntat på att dom ska bli lagade. MEn nu så är dom lagade. Skönt. Men nu så har jag ett till täcke som är trasigt så det är bara att ta fram symaskinen igen.

Hur ser mitt liv ut egentligen`?

Jag börjar nästan undra.

Jobbar när dom ringer, har jobbat flera helger i rad nu. Inge roligt.
Jag åker till stallet. Gör det som behövs och rider.
Tar inte för mig ngt direkt hemma. Missade tvättiden igår igen.

Nej nu måste jag verkligen göra något åt saken

Kvällen har en så länge inte varit speciellt givande

Har verkligen inte gjort ngt alls. Skulle kunna göra så mycket, men orken har gått ur mig. Jag kanske behöver sova, det kanske är det som är problemet. Men jag kan inte lägga mig riktigt än, för då vaknar jag ju toktidigt.

Mat? Vad är det för något?

Har inte ätit på snart ett dygn. Känner mig inte hungrig eller sugen. Vet faktiskt inte. Men ställde mig på vågen imorse -3kg så det är ju bra iaf. Men jag vet inte om det är bästa metoden att inte äta. Jag äter väldigt lite just nu. Är varken sugen eller hungrig. Annars brukar jag bli helt knäpp om jag inte äter. Men nu bara orkar jag inte eller har ingen lust. Men men.

Det konstiga är att när jag slutar äta så brukar inte jag må bra. Men nu mår jag bra och känner inget överhuvudtaget. Så det är skönt. Men i vilket fall är det lite konstigt. Kanske borde äta något innan jag tar mig ut till stallet och gör rent Vattars sår ordentligt. Det är nog ingen fara, men vill kolla för säkerhets skull.

En insats för hemmet

Idag har jag städat, dammtorkar, dammsugit och skurat golven. Känner mig riktigt duktig. Fint blev det också. Sitter här vid datorn och väntar att jag ska kunna gå på golven igen eftersom dom är blöta. Men jag känner mig riktigt duktig. Har dock en krukväxt som inte är riktigt överens med mig. Han bara tappar bladen. *suck* Men men. Vi får se om det går att åtgärda. Annars är jag riktigt nöjd över mitt hem!

Sovmorgon? Eller hur?

Hade tänkt att ha sovmorgon idag, men så blev det inte. Clary ringde vid tio i sju och ville att jag skulle börja åtta. Men jag sa att jag måste släppa ut hästarna först. Och det blev till att kasta ut dom och sen till jobbet. TRor att jag hann med och kom ihåg allt imorse. Men det var inte lätt. Känner att dagen har blivit lite upp och ner, och lite stressad. Men jag tror det ordnar sig iaf.

Ska upp till stallet och fixa lite nu. Sen ska jag till Sandra som fyller år. Har inte lyckats köpa ngn present än.

Ridning för hela slanten

Idag började jag med att rida Vattar. Slängde på stången då han varit hård och fräck i munnen. Och på en gång vart han mycket mer mjuk och började jobba bättre med överlinjen och trampa under sig. Ibland räcker det med att man hotar honom med stången ;P Red iaf galopp rundan. Idag var inte traven så bra och han slog gärna över till tölt. Men när han väl travade kunde jag samla och peta på på rumpan. Och dessutom sitta ner ordentligt. Han börjar tycka bättre och bättre om traven, även fast när han tycker att det blir jobbigt så går han över i tölt. Fick till en riktigt bra galoppfattning, och han tänkte uppåt och rundade överlinjen en aning. Det går åt rätt håll iaf. Han lägger sig inte lika mkt åt passen längre i galoppen och vissa dagar kan den vara riktigt samlad. Tölten går på som inget annat. Han behöver trampa under sig mer, och man får vara på med spöet och stark i magen i tölten, men den blir renare och renare.

Tog sen en sväng på Gladur, provade min sadel på honom istället för Childericken, och min sadel låg bättre men inte bra. Han har en del vita hår längs ortspetsarna och i bak på var sida om ryggen. Så childericken ligger inge vidare på honom. Och jag sitter inte så bra i den heller. MEn det är mkt bättre i min sadel. Har sagt till Christel att hon ska jobba honom lång och låg och det har gett resultat. Fast han försöker dra tyglarna ur händerna på en när han får för lite tygel. Men sen efter lite diskussioner så fann han sig i att det var jag som bestämde längden och han sökte sig fint och trevligt ner i både skritt och trav. Men satt man själv ner i traven så ville han sagta av. Detta behövs jobbas på. Tog även en galopp. Luftig och fin till skillnad från Vattars femgångsgalopp som jag är van vid. Men det här kommer nog gå bra. Kanske får han följa med på någon tävling i vår.

Bättre

Allt känns bättre nu. Det känns lungt. Inga frågor. Jag orkar inte förklara.

Magkänsla

Den säger att inte allt står rätt till. Tårarna vill ut men dom kan inte. f*n. Jag orkar inte. Varför ska det bli såhär? Vad är meningen? Varför Varför Varför? Jag vill bara att slippa allt det här. Ska det vara så svårt att förstå? Varför? Magkänslan säger att det inte är rätt. Men varför? Lyssna på mig. Ska det funka så måste man lyssna. F*n. Snart snart snart kommer tårarna. JAg vill inte. Jag vill bara slippa.

Sex and the city

Fick alla säsonger i shoe boxen av mamma och pappa i julklapp. Kollar varje dag nu. Idag blev det bara 10 avsnitt. Dom är helt underbara och man kan fly verkligheten ett tag. Och det är verkligen det jag behöver just nu. ATt både få skratta och gråta. Detta var den bästa presenten på väldigt länge. Så just nu är mitt huvud fyllt av SATC. Och det känns väldigt skönt. När jag har tid på morgonen tar jag och kollar ett avsnitt innan jag går till jobbet. En väldigt bra start på dagen faktiskt.

Det ska ju börja ngn ny serie från samma skapare. Lipstick jungel? om jag inte minns fel, så det kan ju vara ngt att kolla på kanske. Får se. Är väldigt dålig på att följa serier på teve övht. Men men. vi får se hur det går med det. Kanske tom har glömt bort att jag ska kolla när det nu börjar. Men sån är jag. Lättare när man kan kolla när man vill.

Men nu är det dax för sängen utan SATC ikväll. Tar ett nytt tag imorgon igen

Mitt motto var...

"att ingen kommer att döda dig."

Men just nu känns det som jag har kniven mot strupen. Gör jag inte rätt kommer piskan att komma fram. Är det inte mer vettigt att alla ska må bra och att man ska slippa känna krav mot sig hela tiden? Visst ska det finnas krav, men de ska vara rimliga och man ska inte behöva må dåligt av dem. Kraven jag hade på mig i höstas var så man kunde hantera dem. Men nu är det inte roligt längre. Det här är helt andra som inte går att hantera, och jag vet inte vad jag ska göra med människan som ställer dessa. Men det är inte mitt fel att denne är som den är. Jag kan bara vara mig själv och vara öppen och inbjuda till en tvåvägskommunikation.

Vila och lite hästar

Idag har jag inte gjort mycket. Inte alls mycket faktiskt. Idag är första dagen på länge jag har kunnat bara ta det lugnt och kopplat av. Har kollat 7 avsnitt av SATC. Tvättat ett par tvättmaskiner och sovit gott på soffan ett par timmar. Tror att jag har jobbat så mycket nu, och skolan tog upp rätt mycket tid innan så nu äntligen har jag kunnat slappna av. Känns riktigt skönt. Även fast det finns orosmoln i mitt liv just nu, men det är inte mycket att göra åt. Vi får se hur det utvecklar sig.

Fixade åt Vattar, Gladur och Prix idag. Jenny stackaren är sjuk så jag fixade och mockade åt hennes häst. Har både in och utsläpp imorgon, men det gör mig inte så mycket. Alltså menas det med att jag är själv i stallet imorgon. Tänkte jag skulle rida Vattar en sväng. Han har fått vila lite och tänka över tolkningen. Funderar på om jag ska göra ett försök att köra in honom. Det gick ju bra att dra pulkan, men då behöver jag ju en vagn och en sele. Men det ska nog gå att ordna. Borde ju gå att köpa begagnat. Tyvärr är ju inte körvägarna så bra runt stallet. Men men. Vi får se hur allt utvecklar sig.


35 anledningar att dejta en islandshästryttare

1. Vi har 5 olika hastigheter i ridningen.
2. Vi rider även loss taktproblem.
3. Styvhet är ett vanlig åkomma som vi gärna utnyttjar tills dom mjuknar helt.
4. Takt, tempo, aktion och form under ryttare är det vi kollar på vid uppvisning. Även ryttarens sits och inverkan spelar stor roll.
5. Vi kollar på stamtavla, robusthet och hur dom rör sig under ryttare innan vi satsar förfullt.
6. Vi börjar avla mer och mer på smäckra hingstar för ypperst precisition.
7. Vi rider även dom med hudåkommor som ex. exem.
8. Klåda lindras med exslusiva insmorningsprodukter.
9. Vid mycket exem anväder vi oss utav exemtäcke.
10. Vi är vana att hantera både stora och små. ( liten, men stark )
11. Vi rider alla olika slags färger.
12. Vi rider gärna i skogen
13. Hårdtränar ofta på bana.
14. Vid tävlingstilfällen krävs stor uthållighet och kondition.
15. Tävlinguttagning tar ca 6-7 minuter och finalerna allt från 30-40 minuter.
15. Dagsritter kan ske i flera timmar i kuperad teräng.
16. Vi föredrar långritter med flera pauser.
17. Vi använder oss utav pannlampa för att lysa upp bland snåren
18.När vi rider tölt sitter vi oftast väldigt mjukt och stilla.
19. Passen rids snabbare och mer rytmiskt.
20. Endel upplever att dom kommer djupare i sätet om man sitter lite bakåtlutat.
21. Vi gillar elastisitet och svungfulla rörelser.
22. På tävling är F1 mycket uppskattat eftersom det innehåller flera olika hastigheter
23. Slutmomentet i varje programm inehåller en mer snabbt och explosivt avslut.
24. Vi gillar att rida till hög musik.
25. Vi gillar fria tyglar och alternativa metoder.
26. Vi är vana vid att tämja vilda saker.
27. Vi gillar att ha kontrollen, utan att tappa viljan.
28. vi gillar att exprimentera med fomer, och har den en dålig dag rider vi gärna i en djupare och mer kravlös position.
29. Vi rider både långhåriga och rakade.
30. endel rakar dem på vintern för att undvika överhettning.
31. Vi använder sällan täcke.
32. Vi rider tills svettet rinner.
33. Vi har en begränsning på 120 cm piska.
34. Vi rider nästan alltid med piska.
35. Vi rider oftast utan säkerhetsutrusning

Tyckte det va klockrent...

Lyssna och respektera

De finns rötägg överallt. *suck* Men men, man gör det bästa för att överleva. Att folk inte kan bete sig normalt och visa respekt och kunna ta en diskussion med andra stör jag mig på. Man måste se andra omkring sig och försöka ha en öppen kommunikation med varandra så löser man allt mycket bättre i alla lägen. Så är det bara. Vad mycket lättare allt skulle vara då. Man behöver inte ändra sig och vara alla till lags, men man ska kunna prata med alla och respektera dom samt att man lyssnar. Det tycker jag är det bästa som gör en relation. Men komunikationen måste vara två vägar och inte bara en, vilket många gånger kan leda till missförstånd och missförhållanden helt i onödan.

Så folk, respektera och lyssna på varandra så kommer ni komma långt i livet.

Inte mkt tid för datorn just nu

Har varit dålig på att blogga, det är jag medveten om. Men det har funnits andra saker som varit viktigare.

Igår tolkade vi första gången efter Vattar. Det gick hur bra som helst. :) Tina var försökskanin på pulkan och jag red, och hej vad det gick! =)

Idag är det jobb som gäller. Skulle egentligen jobba kväll men har bytt med Cissi, vilket passar mig bättre då jag ska på middag ikväll.