Prio1

VA upp till ambulansen idag för att hämta lite papper och så. Min handledare va där och skulle skriva och så och sen skulle chefen leta efter papperna. vilket hon inte hittade. Så satt jag och Pilla där och skulle börja skriva, naturligtvis så kommer det ett larm med prio1! ÅÅÅÅÅHHH vill oxå.


Ambulanssjuksköterska nästa?! ;) (=4 år på universitet)

hemma igen

har varit i stallet och typ flyttat på en dynghög. Inte så kul. Red en sväng och jäklarns vad Vattar lossnade i tölten. Kändes kanon. Åkte hem till mamma och pappa och åt middag och tårta. Mamma fyller 52år idag!

TRåkigt

Idag är bara en sån dag som är så tråkig. ska till stallet, sen åker jag nog hem till mamma och pappa. ska jobba imorron en sväng på Tärnan. BLir lite pengar iaf. Ska betala räkningar idag oxå, tråk tråk tråk

Träningsvärk

J*kla Ella,
nejdå, tack för en givande och kanonbra lektion.

väntar på korten...;)

Sista dagen på Ambulansen

Ikv'äll eller rättare sagt i natt är sista passet. Känns lite tråkigt. Faktiskt. Det har varit helt underbara veckor! =) Har bakat tårta till min grupp idag. Kalastårta blev det! =)

Nu ska jag fixa lite middag!

Trött i hela kroppen

Har varit i stallet idag och sopat, spolat alla boxar, sopat igen, och till sist har jag skottat fram lite av brädan i dyngkontainern. Är så slut i hela kroppen.

Longerade Vattar inspänd idag. Jäklar vilken häst jag har. =)

Sommar

längtar till sommaren hur mkt som helst. NU! Vill ha sommar, vill festa, vill åka båt, vill rida, bara bara vill allt som har med sommaren att göra! NU!

Normalt?

Här sitter jag vid datorn. iklädds.... inget... hmmm...



har precis duschat, funderar på vad jag ska klä på mig...

less

less på att var ensammen den här helgen.

*suck*

håller på att baka bullar

Duktiga jag! =)

har städat badrummet, diskat, dammsugit och torkat alla golv och plockat upp i lägenheten.

Nu- eller snart. dax för stallet.

Ikväll? Ngn som vill hitta på ngt?

Parytpinglan börjar krypafram

Tack Evelina!

Tack för att du drog upp mig ur det mörka! Det var värt hur mkt som helst!

Jag orkar inte

jag gråter och gråter. Allt bara kom över mig. Jag är ensammen, farmor gick bort för ett tag sedan, martin är i finland, kan inte prata med honom. Mamma och pappa är bortresta. Allt är bara f*n


Gråter och gråter

Det jag inte gjorde igår får jag göra idag

* diska
* dammsuga
* tvätta
* sova middag
* torka golvet
* städa lite


Nu, Opera Winfrey

Ambulansen dag 8

I natt var det dax för ambulansen igen. Fick en körning mellan östhammars akut och akademiska. Sen så sov jag gott hela natten utan att vi fick ngt larm. Men jag fick koppla ett övervaknings EKG iaf! =)

Dagens att göra

* till stallet och fodra
* diska
* sätta igång en tvättmaskin
* sova middag

Ambulansen dag 7

Igår så skjutsade vi på en farbror, fram och tillbaka.
Sen så kom min lärare Brita och gjorde praktikbesök. Fick tillbaka hjärtarbetet och det va lite kommenatrer som var sådär, hade kunnat skriva bättre.
Sen så fick jag sätta venflon (nål med port så man kan trycka i läkemedel och ta blodprover i), både i armväcket och handen. Läskigt, men jag är glad att ha gjort det.
Sen så skulle en kvinna in till akademiska, så vi blev lite sena hem. slutade vid halv 8 igår.


Pissväder och ingen energi

Hatar egentligen att gnälla, men idag ¨är bara en sån dag... usch, jag vill inte. Less på allt bara. Ska dra mig till stallet snart

.image130
Längtar tillbaka till sommaren massor

Less

Jag är less på hästarna, jag är less på ridningen. Vi står stilla nu och har bara gått bakåt! Jag vill inte!

Snälla ngn peppa mig?!

Tror att jag skulle behöva ett par genomkörare med Ella. Brukar alltid vara så jätte bra och givande lektioner! *sakna*

Mera bilder Örnäs vinterkval

image126
Galopp

image127
tölt

image128
tölt

image129
tölt, korringering i lösatyglar

Tack till världens bästa Ella som ger mig självförtroende i ridningen och hjälper mig och Vattar att utvecklas åt rätt håll! Du är guld värd!

Ambulansen dag 6

I fredags var det dax för nattpass igen. Blev ganska mkt sovande. Men kvällen började med en tripp till en askalas kvinna som dragit i sig en bag in box och slagit i huvudet. Lämnade henne hemma. Sen var det ett prio1 med bröstsmärtor, skickade EKG till HIA på Akademsika. Inget avvikande. Åkte till Östhmmar med henne. Hon va så glad över det fina omhändertagandet. Sen så runt halv2 eller vad nu klockan va, ett prio1 till. En man med bröstsmärtor. På en riktig kringelkrokelväg. Trevlig men dement. Skickade EKGt till HIA, ingen förändring. Åkte till ÖSthammar igen. Fikade bullar och varm choklad vid halv 4. Sov sen till halv 8.

Inte många knop idag

Men nu bär det av mot Östhammar och Ambulansen. Får se vad det blir för spännande i natt! =)

Ambulansen dag 3, 4, 5

Dag 3 Lördag

Hände inte så mkt. En transport in till Akademiska.


Dag 4 Söndag

Fick sätta nackkrage och spineboard på en liten kille. In till barnsjukhuset


Dag 5 natt mellan måndag och tisdag

Först en tranport till Akademiska.
Sen 02,00 ett Prio1, hjärtinfarkt. Gick i 130-150km/tim in till Akademiska och kärllabb. Blev satans bakis av att åka baklänges iaf. Men jätte intressant att vara med på en infarkt och se hur man behandlar den.

Telefonen ringde

8.50 igår morse, han inte svara. Det var Malou som ringde. Det va KAOS i stallet, Frostrós hade gått igenom staketet, hingstarna va lite lätt hysteriska och det va oroligt i stoflocken. Ringde Malou på vägen upp till stallet. som tur hade Lennart kommit. Så allt va rätt lugnt. Malou undrade om jag kund köra Frostrós och Gloð till Bärby, visst kunde jag det. Skulle koppla på deras släp men det va bara sommardäck på den, så jag åkte till mamma och pappa och hämtade mitt släp. Fick frukost hos Malou och sen bar det av till Bärby. Och som ibland kan det inte vara en männsika där, och det va det inte. Hittade på Jenny på Reflexo som red i ridhuset. Lastade ut. Sen kom Jenny och Hreggi till stallet och jag lämnade lite rapport om hästarna. Åkte till Granngården och köpte spån. Malou och jag lag ut nytt spån i utestallet, fodrade hästarna, fick sen en underbar kaffe utav Malou. Hem och sov en liten stund, sen iväg till Ambulansen för att jobba natt.

Kaos

Ni vill inte veta hur min dag har  varit. Helt kaos, bara massa hästar hela dagen men nu är det lugnt.

Återkommer