Vårdcentralen, vackert väder, beställt täcke

Va till vårdcentralen imorse. Visade sig att jag hade urinvägsinfektion och bronkit. Fick pencilin och hostmedicin. Känns rätt skönt. Lite piggare nu iaf. Det är helt underbart väder ute och jag har hästabstinens så det bara skriker om det. Har beställt ett sverigetäcke till Vattar. Ett tunt regntäcke, har bara fleecefodrade än så länge. Och snart börjar det ju bli riktigt varmt så han måste ha ngt tunnare oxå.

Sjuk, riktigt sjuk

Idag har jag legat med 40 grasers feber. Har bara 38 nu. Men får iaf i mig lite mat.
Jenny är underbar och fixar hästarna åt mig. Skulle verkligen inte ens kunna ta mig ut till stallet just nu, då jag knappt orkar ta mig till köket.

Jag är så glad att jag verkligen har funnit en vän mer och mer för varje dag!
JAg är så glad att jag har DIG LOVISA! Du har stöttat mig massor i det jobbiga! Du ska veta att du betyder massor för mig!

Blev inte så rött...

Hmmm... färgen blev brun i stället, så nu är man en snygg brunett istället :)
Ta mig för vad jag är! Osminkad, vindbiten....


Hårfärgning

Idag ska rödtott bli ännu mer röd :) Underbara Lovisa ska komma och hjälpa mig så det blir snyggt. Ska lägga i en riktigt röd nyans!

Våffeldagen

Idag känns allt mycket bättre. Det känns som lite av allt har runnit av mig. Känns skönt faktiskt. Idag ska jag hem till mamma som fyller år. Måste hitta en present först bara. ska till Östhammar snart.

En bild säger mer än tusen ord


Lite bilder från Freyfaxis marstävling

Molly (http://mollymus.blogg.se) har tagit bilderna!










Min lillebror i Aftonbladet

Mamma var här idag, min lillebror hade varit med i Aftonbladet. Hur stor är chansen? Sökte artikeln på nätet men naturligtvis måste man vara medlem och det kostar pengar för att kunna läsa artikeln. Va arg jag blir. Men men. Lånade bilden från aftonbladets hemsida. Han bygger ju dräkter och så, här är han påväg till en tevespels mässa för att dela ut ett pris. OCh där hittade Microsofts VD i sverige honom och undrade varför dom inte fått tagit del av hans byggen av dräkter. MEn han svarade att det hade dom visst, han hade skickat mail och så, så som kompensation kom det hem deras senaste släppta spel fråga mig inte vilket och en T-shirt. Så man vet aldrig, brorsan kanske blir känd.





Jobba idag

Ska iväg och jobba alldeles straxt. Jobbar bara till 18 så det är skönt :)
Lovisa är iväg på spa i helgen. Gud va jag kommer sakna henne. Men hon kommer ju tillbaka på söndag. Ska jobba nästan hela helgen. Men det går nog. Har iofs inte så många långpass vilket är skönt, fast det blir ju inte så mkt pengar. Men men. Nu ska jag till jobbet.

Någon gör något

Det bankas, borras och grejas i lägenheten över oss.  Undrar vad han gör? Han har hållt på ett tag nu...

Lovisa, vackert väder och en avramling

Idag har inte dagen varit något vidare. Gick över till Lovisa och drack te och skingrade tankarna lite. Idag har varit totalt underbart väder, red ut med Jenny och Prix idag, och jag har hälsat lite på marken, så jag är lite omtöcknad. Men men. JAg lever iaf. :)

Ikväll blir det att kolla rent hus på tv4 och sen blir det film.

En stor klump i magen

Känns som det är något som tynger ner mig, jag vet inte vad det är, men jag tror jag vet. Tårarna vill fram hela tiden, men de kommer bara lite smått.

Nej jag orkar inte. Jag vill inte. Idag har jag inte lust med något.

*tårarna börjar rinna*


Dåligt samvete

Jag har inte gjort ett någe med min häst på en vecka...
Inte bra. Imorgon måste jag verkligen ta tag i det och åka ut och rida på förmiddagen innan jag börjar jobba. Skönt om allt är klart till kvällen sen. Så imorgon är det ridning som står på almenackan.

Polisanmälan

Kom ut till bilen när jag skulle åka till stallet. Då är ena baklyktan sönderslagen. Finns inga andra skador på bilen, och ingen kan ha kört in i den då baklyktan sitter längre in än vad stötfångaren gör, så den är sönderslagen.

Suck säger jag  bara. Men det är polisanmält och klart och hon på polisen var mkt trevlig! :)

Hur trött får man bli egentligen?

Har jobbat tre dagar nu. Och tre återstår. Jag är helt sjukt trött. Imorse försökte jag med en vitaminbomb med diverse. Blev inte mycket piggare för det inte. Men men. Ska försöka komma i säng tidigt ikväll, eller man vet ju aldrig vad kvällen har med sig i sin väska. Men i vilketfall känns det inte lika tungt a tt jobba helg just nu. Martin jobbar helg på Birger Jarl och jag får jobba hela helgen med Lovisa. Det känns jätte skönt. :)

Hästägare, alltid underbart. Eller?!

Ikväll är en sån kväll man helst skulle vilja att ngn annan sköter in och utsläpp. Det tog en halvtimma och hitta bilen under all snö. men men, stallplanen oplogad och less på ena stallkompisen som inte kan underlätta för oss andra, men det är en annan historia. Ska bli så skönt att flytta om en månad till helinackordering. Va bara tvungen att avreagera mig lite. Dessutom väntas 1 dm snö till inatt. och jag har utsläpp imorgon innan jobbet. *suck* Ibland skulle det vara skönt att hålla på med ngt annat så man slipper ut i ovädret. Men samtidigt, vad skulle livet vara utan häst?

Tävlingsresultaten

Kanske skulle skriva hur det gick oxå...

Red först T2an. Banan var förjävlig och ojämn, men men det gick iaf.

Första momentet: valfritt tempo tölt - styvade sig ngt, och ngt roll inslag, men gick riktigt bra. Fick kommenterer -"mest bra takt, tendens till passtakt, ngt hög form, fin aktion" 4,5-5,0

Andra momentet: Långsamt tempo tölt: gick riktigt bra att hitta ett pra tempo och tickade på utan att jag behövde göra ngt mer än att driva och hålla kvar tempot: "bra takt, fin aktion, bra tempo" 5,0-5,5

Tredjemomentet: Tygelfrihet: Här gick det åt skogen. Förstår med det underlaget att Vattar hellre ville gå i trav vilket resluterade i : "många korrigeringar, ojämn takt, men bra tygelsläpp i rättgångart, fin aktion i rätt gångart" 2,0-4,0

Slutade på 4,3 och vann klassen. Kanske inte bästa jag ridit för, men jag är nöjd iaf.

Sen var det dax för femgång som blev lätt fyrgång istället då banan va kass. Vilket jag är glad för men femgångshästarna red i en klass för sig iaf.

Tölt:"mest bra takt, tendens till passtakt, ngt hög form, fin aktion" 5,0-5,5
Trav: "bra takt, taktren, bra sväv, lite hög och lång form, fin aktion". 5,5
Skritt: "bra takt, lite spänt" 5,0-5,5
Galopp: På ngt vänster så hittade min häst endast högergalopp, då han i vanliga fall brukar vara klockren i vänster galoppen. MEn men, vi nollade oss där.

Vi slutade på 4,0 och en andra placering.

Fick ett vitt schabrak med grön kant som vinst i T2an och mintgröna benlindor med glitter i i femgången.

Tävling idag!


Lektion på snäcksjön för Ella idag

Idag red jag till snäcksjön, tog ca 30 minuter. Sen red jag lektion för Ella. Och idag fick vi verkligen knapparna att funka. Har aldrig varit med om att han har gått så bra. Det kom tom en tår i ögat. Bilder ska läggas upp i stallbloggen. Men som sagt, jag tillhör fortfarande Team snäcksjön och det känns underbart!


Snäcksjön i mitt hjärta för alltid! <3

Man ska inte tappa tanter på golvet

Det har jag lyckats med idag. Usch vad man känner sig värdelös. Fy bubblan. Det var ju inte meningen. Hon skulle ju inte åka i golvet. Jag känner att jag inte gör ett bra jobb. Men det gick bra med tanten iaf. Men endå. Det är inte roligt. Fy.

4 mars i stegräkningen

Idag från 12,00 tills nu har jag gått:

5034 steg.


Stegräknare

Idag har jag börjat mitt nya liv. Eller ngt åt det hållet iaf. Jag har köpt mig en bra stegräknare, och tänkte använda bloggen här som dagbok. Målet är 10000 steg om dagen. Men hur det går får vi se. Men jag tycker det är ett bra sett att motivera sig på med stegräknaren och målet är oxå att gå ner lite i vikt.

Slask och tråkigt

Det kom ju en massa snö här om kvällen, kunde den inte fått legat kvar? Nu är det bara halt och slaskigt, och hur kul är det egentligen. Man är ju livrädd att man ska fara om kull, så jag går och spänner mig hela tiden.  Har inte vädergudarna förstått att man inte kan ha det så här? Folk kommer ju att ramla och göra illa sig, och det är väl inge bra med det eller?! Men men, det verkar ju iaf som att våren är på gång. Dagarna är mycket längre och ljusare. Det känns faktiskt riktigt bra. Längtar tills man kan sitta på ballkongen och dricka kaffe och mysa i solen. Åh vad jag längtar :) För efter våren komer ju sommaren. :) Men man får se framåt nu i det som är mörkt. Vi är ju faktiskt inne i en vårmånad nu.

Kvällsfodring

Ligger framför mig med insläpp nu. Ska släppa ut imorgon oxå, så jag kan själv välja lite tider.
Funderar på om jag skulle ta mig och longera lite såhär på kvällen. Men har inte bestämt mig än. Jag är trött och seg. Får se hur det blir när jag orkar upp till stallet. Just nu känns det väldigt segt. MEn men, det måste göras. Känns bättre att åka till stallet nu iaf. Även fast det är mörkt och ruggit.

Elavbrott

Idag så fick vi elavbrott i Öregrund, mitt på dagen. Helskumt men men. Lovisa skulle komma till mig men porten va ju låst. Men ringde henne sen och så åkte vi till östhammar och tittade på tapeter och färg. Har som projekt att måla om vardagsrummet. Har lite funderingar, men undrar vad martin kommer att tycka, vi får diskutera i helgen.

inget jobb inplanerat

Det känns lite jobbigt faktiskt. Men det kommer nog. Men jag tror att det kan vara bra för min rygg att få vila lite. Idag verker den och det känns som att det sticker i den emellanåt, vilket inte är allt för trevligt.

Helgen har varit lugn. Bjöd Lovisa och Micke på middag i lördags och sen badade vi tunna nere vid strand. Riktigt mysigt va det. Jobbade igår, gick helt okej. Va även in en sväng idag och jobbade. Blev iaf 3,5 timmar.

Imorgon ska jag och Lovisa till Östhammar och kika på lite färg till vardagsrummet och så ska jag hjälpa Lovisa att kika lite på tapeter.